Aleksandër Moisiu
Aleksandër Moisiu

Aleksandër Moisiu

Dokumentar, Cikli"Portrete". Skenari: Andon Deda. Regjia: Vladimir Prifti. Aleksandër Moisiu ishte aktor austriak me origjinë shqiptare. Moisiu vlerësohej shumë nga publiku i tij për shkak të zërit të tij të bukur, si dhe për angazhimin e tij emocional. Ai llogaritej sidomos në vitet para fillimit të Lufta e Parë Botërore, si një nga aktorët më të mëdhenj në hapësirën gjermanofolës