Berlin 1885 Copëtimi i Afrikës
Berlin 1885 Copëtimi i Afrikës

Berlin 1885 Copëtimi i Afrikës

Dokumentar i huaj/Histori/Gjeografi/Kulturë, Më 26 Shkurt 1885 në Berlin u mbajt Konferenca për Afrikën, që do të zgjasë 4 muaj. Gjatë Konferencës diplomacia perëndimore vendosi fatet e Afrikës. Dokumentari zbulon dokumente të papublikuara më parë dhe të dhëna nga historianë të specializuar në çështjet koloniale nëpërmjet një këndi të ri vëzhgimi