CUCA E MALEVE
CUCA E MALEVE

CUCA E MALEVE

Dramë, 1974. Director: Dhimitër Anagnosti; Starring: Zoica Haxho, Petrit Vorpsi, Hajdar Shtuni, Albert Janku. Film muzikor sipas baletit me të njëjtin titull. Gjini, një malësor i pabindur është shkishëruar. Për këtë, vajza e tij mbetet e pa pagëzuar dhe pa emër. "Cuca "përkrahet vetëm pas Luftës Nacional Çlirimtare dhe fillon të punojë në kurset e para kundër analfabetizmit. Por bandat e fshehura, ku janë mbledhur edhe njerëz që kanë shkishëruar të atin, e vrasin.