DARKA E GABUAR
DARKA E GABUAR

DARKA E GABUAR

Teatër, 2011. Director: Fatos Haxhiraj; Starring: Bujar Asqeriu, Artan Imami, Ndriçim Xhepa, Ahmet Pasha, Anastas Kristofori. Dramatizim i romanit me të njëjtin titull nga Ismail Kadare. Një darkë krejtësisht e pazakontë, me një mister, është subjekti i dramës. Bazuar mbi një ngjarje të vërtetë, drama vë përballë dy personazhe: kolonelin gjerman, Fritz Wan Schwabe dhe mikun e tij të universitetit, shqiptarin, dr. Gurameton e madh.