DËSHMORËT E MONUMENTEVE
DËSHMORËT E MONUMENTEVE

DËSHMORËT E MONUMENTEVE

Film artistik shqiptar, USA, 1980. Director: Fehmi Hoshafi; Starring: Demir Hyskja, Birçe Hasko, Drita Bardhi. Filmi i parë i xhiruar në bazë ngjarjesh të vërteta të ndodhura gjatë Luftës së Parë Botërore. Një ekspeditë Austro-Hungareze disponon informacione dhe ngre një zonë arkeologjike në qytetin e vjetër Apollonia. Ekspertët e kësaj ekspedite si arkeologu Shniker duan të grabisin monumente të lashta por fshatarët e zonës të udhëhequr nga mësuesi luftojnë për t’i mbrojtur