Ferma e Noalës
Ferma e Noalës

Ferma e Noalës

Dokumentar i huaj, Misri i ëmbël që quhet ndryshe misër sheqeri dhe kokër misri, është një perime me përmbajtje të lartë sheqeri. Misri i ëmbël është rezultat i një mutacioni recesiv të ndodhur natyrshëm në gjenet që kontrollojnë shndërrimin e sheqerit në niseshte brenda membranës së bërthamës së misrit