Historia e Kampionateve Evropiane (1968) -ritransmetim
Historia e Kampionateve Evropiane (1968) -ritransmetim

Historia e Kampionateve Evropiane (1968) -ritransmetim

Në 15 qershor të 1954-s, u krijua bordi qeverisës i futbollit evropian, UEFA. Vizioni rishtar i një grupi kryesor të administratës së futbollit dhe ishte një nga këtë vizionarë, Henri Dëleni, i cili, i pari, hodhi idenë për një Kupë Evropiane të Kombeve. Gjatë kësaj periudhe, Kampionati evropian i futbollit i UEFA-s ka dhuruar disa nga momentet më të paharrueshme të futbollit.