Ishulli i pashkëve
Ishulli i pashkëve

Ishulli i pashkëve

Dokumentar, 2012. Në shekullin e 5 para Krishtit fiset polineziane zbulojnë Rapanuin ose Ishullin e Pashkëve siç do ta pagëzonin evropianët 10 shekuj me vonë. Ata u ballafaquan me një qytetërim të rrënuar si nga ana shoqërore ashtu dhe ekologjike. Misteri i kësaj katastrofe vazhdon dhe sot ku arkeologët dhe historianët po mundohen t’i japin një përgjigje.