Janaq Paco
Janaq Paco

Janaq Paco

Dokumentar, Shqipëri, Skulptori Janaq Paço ishte bashkautor me Odhise Paskalin dhe Andrea Manon në veprën"Skënderbeu". Në vitet'60-'70 realizon një cikël nudosh, të cilat më 1975 do t'i thyente me dorën e tij. Në moshën 70 vjeçare iu dha titulli"Skulptor i Popullit". Në ekspozitën"Pranverë 90 "në Galerinë Kombëtare të Arteve, fitoi çmimin e parë me"Portret vajze"