Lufta e mençur e Vlorës
Lufta e mençur e Vlorës

Lufta e mençur e Vlorës

E njohur si epopeja e Vlorës, ajo mbahet si një ndër luftërat më të mençura të shqiptarëve. Veç kryengritësve dhe komitetit të mbrojtjes kombëtare, në të luajti rol të zgjuar edhe qeveria shqiptare e sapodalë nga Kongresi i Lushnjes. Një reportazh nga Genc Ymeraj. 2020