MES ARSYES DHE ÇMENDURISË
MES ARSYES DHE ÇMENDURISË

MES ARSYES DHE ÇMENDURISË

Film Artistik, SHBA, 2019. Director: Farhad Safinia; Starring: Mel Gibson, Sean Penn, Eddie Marsan. Biografi, dramë, histori. Në mesin e shekullit të 19-të, profesori James Murray fillon punën duke përpiluar fjalë për botimin e parë të fjalorit anglisht të Oksford. Gjatë punës, ai njihet me Dr. William Minor, një pacient i dënuar në burgun kriminal të personave me probleme mendore, i cili do të bëhet miku dhe kolegu i tij në përpilimin e fjalorit, duke shtjelluar plot 10.000 fjalë