Moana
Moana

Moana

Aventurë animacion, Shtetet e Bashkuara, 2016. Directors: Ron Clement, John Musker; Starring: Auli’I Cravalho, Dwayne Johnson, Jemaine Clement. Moana, është një vajzë me dëshirë të fortë e jeton në një fshat polinezian. Ajo zgjidhet nga vetë oqeani për të ribashkuar një relike mistike me perëndeshën Te-Fitit. Kur sulmohet ishulli i saj, ajo niset me anije me vela në kërkim të Mauit, një demigodë legjendare, me shpresën për të kthyer reliktin tek Te Fiti dhe për të shpëtuar njerëzit e ishullit të saj