NËNTORI I DYTË
NËNTORI I DYTË

NËNTORI I DYTË

Film artistik shqiptar, Shqiperi, 1982. Director: Viktor Gjika; Starring: Aleksandër Prosi, Astrit Çerma, Demir Hyskja. Filmi trajton një nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë së popullit shqiptar - shpalljen e pavarësisë së kombit Shqiptar. Personalitetet më të famshëm të kombit të udhëhequr nga patrioti Ismail Qemali pas shumë pengesash arrijnë të ngrenë flamurin shqiptar dhe të shpallin kështu Pavarësinë e Shqipërisë në Vlorë më 28 nëntor 1912