Pantera Rozë
Pantera Rozë

Pantera Rozë

Aventurë animacion serial, Shtetet e Bashkuara, 1963. Directors: Blake Edwards, Friz Freleng, Bud Yorkin, Arthur Da; Starring: Peter Sellers, Herbert Lom, Burt Këouk, Pantera Rozë është një mace heroike, me qime rozë dhe sjelljen e një aristokrati anglez. Ajo turpërohet dhe zemërohet nga njerëzit që mashtrojnë ose ofendojnë dhe përpiqen të trazojnë ekzistencën e saj. Në shumicën e situatave, ajo pengohet në situata të vështira dhe përpiqet si stoike të bëjë më të mirën e saj