Pianisti
Pianisti

Pianisti

Film Artistik, SHBA, 2002. Director: Roman Polanski; Starring: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay. Biografi/ Dramë/ Muzikë. Film fitues i 7 çmimeve Oskar. Në Poloninë e pushtuar nga Gjermania gjatë Luftës së Dytë Botërore, industrialisti Oskar Schindler bëhet dëshmitar i përndjekjes së hebrenjve nga nazistët. Teksa përpiqet të shpëtojë fabrikën nga falimentimi, ai bën marrëveshje që punëtorët e tij të mbrohen dhe mos dërgohen në kampet e përqendrimit