Prodhimi i Vajit të Ullirit
Prodhimi i Vajit të Ullirit

Prodhimi i Vajit të Ullirit

Reportazh Shqiptar, Shqipëri, Shqipëria si vënd mesdhetar e me pozicionin gjeografik që ka, është një kultivuese shumë e mire e agrumeve dhe ullirit. Fermerët sotë krahas kultivarëve ekzistues po shtojnë dhe kultivarët e rinj të çertifikuar. Dikur ulliri përpunohesh në punishte primitive ndërsa sotë vetë kushtet e kërkesat e përpunimit të ullirit kanë bërë që në Shqipëri të hyjë teknologjia e fundit e fabrikave të vajit