ARTI NË KOMUNIZËM
ARTI NË KOMUNIZËM

ARTI NË KOMUNIZËM

Dokumentar, Albania, 2022. Director: Donald Grepcka. Roli i artit në komunizëm në krijimin e njeriut të ri, e shndërroi artin në"vegël "të ideologjisë së re komuniste. Artisti, përmes propagandës së Partisë, duhet të ndikonte, në formimin e një kulture politike ideologjike marksist - leniniste. Një propagandë që depërtoi kudo. Të intervistuar: Suzana Varvarica Kuka, Alush Shima, Fatos Lubonja, Ilmi Kasemi, Ksenofon Dilo dhe Adrian Cene