Çmimi i arit
Çmimi i arit

Çmimi i arit

Dokumentar i huaj, 2012. Mongolia është e njohur për kulturën e saj origjinale nomade dhe për peizazhin natyror spektakolar. Që pas zbulimit të arit, tradita dhe peizazhi mongol janë vënë në rrezik. Ekipe të vogla të pavarura gërmojnë pa ndihmën e teknologjisë dhe pajisjeve moderne duke rrezikuar jetët e tyre në kërkim të metalit të çmuar.