Gjeneral gramafoni
Gjeneral gramafoni

Gjeneral gramafoni

Film artistik shqiptar, Shqiperi, 1978. Director: Viktor Gjika; Starring: Bujar Lako, Guljelm Radoja, Sheri Mita, Reshat Arbana. Në mesin e viteve ’30 fillon penetrimi dhe parapërgatitja e pushtimit Italian të vitit 1939. Halit Berati, një klarinetist virtuoz dhe Parandili ftohen nga një sipërmarrës Italian të inçizojnë në pllaka gramafoni, meloditë e tyre të cilat do të shiten së bashku me muzikën italiane të kohës së fashizmit. Gjatë kësaj kohe fillojnë grevat e punëtorëve të naftës ku Halil Berati është punëtor