Gurët e shtëpisë sime
Gurët e shtëpisë sime

Gurët e shtëpisë sime

Histori, Albania, 1985. Director: Dhimitër Anagnosti; Starring: Spiro Duni, Bujar Lako, Roza Anagnosti, Birçe Hasko. Ngjarjet zhvillohen gjatë Luftës së Dytë Botërore, në një fshat në brigjet jugore të Shqipërisë. Ato shtrihen në tri kohë: atë të përfundimit të luftës Italo-Greke, kapitullimin e Italisë fashiste dhe pushtimin e Shqipërisë nga Gjermania naziste. Italianët shpërngulin të gjithë fshatin me arsyetimin se banorët e tij u japin informacion grekëve, duke i akuzuar për bashkëpunim.