KTHIMI I USHTRISË SË VDEKUR
KTHIMI I USHTRISË SË VDEKUR

KTHIMI I USHTRISË SË VDEKUR

Dramë, 1989. Director: Dhimitër Anagnosti; Starring: Kastriot Ahmetaj, Roza Anagnosti, Rajmonda Bulku, Vasillaq Godo, Bujar Lako. Ekranizim i kryeveprës me të njëjtin titull nga Ismail Kadare. Një gjeneral dhe një prift italian vijnë në Shqipëri për të tërhequr eshtrat e ushtarëve të vrarë gjatë luftës. Gjenerali me priftin kërkojnë edhe eshtrat e një koloneli të njohur dhe zbulojnë se ai në fakt ka përdhunuar një vajzë të re dhe se për këtë është vrarë nga e ëma e saj, plaka Nicë.