LIRI A VDEKJE
LIRI A VDEKJE

LIRI A VDEKJE

Histori, 1979. Directors: Ibrahim Muçaj, Kristaq Mitro; Starring: Reshat Arbana, Fane Bita, Timo Flloko, Kastriot Çaushi. Komitët të udhëhequr nga Çerçiz Topulli, Mihal Grameno dhe Hajredin Tremishti kthehen në fshat tek njerëzit e tyre para se të ekzekutojnë bimbashin turk të Gjirokastrës. Pas kësaj ushtria osmane ndërmerr një fushatë kundër Mashkullores, krahinë e cila kthehet në një lapidar të rezistencës shqiptare për pavarësi.