Lumi i Luarës
Lumi i Luarës

Lumi i Luarës

Dokumentar, Arte, 2007. Luni i Luarës është lumi më i gjatë në Francë mbi të cilin nuk është ndërtuar asnjë digë. Ky lumë i gjatë dhe i qetë prej 1020 kilometrash shtrihet në një shtrat të mbetur natyral. Në brigjet e tij komuniteti lokal mbron traditat e tyre si dhe kultivon hardhitë që prodhojnë një nga verërat më të mira franceze