NGADHNJIM MBI VDEKJEN
NGADHNJIM MBI VDEKJEN

NGADHNJIM MBI VDEKJEN

Biografi, dramë, 1967. Directors: Gëzim Erebara, Piro Milkani; Starring: Eglantina Kume, Edi Luarasi, Naim Frashëri, Sheri Mita, Timo Flloko. Filmi është i bazuar në ngjarjen reale të dy heroinave: Bule Naipi dhe Persefoni Kokëdhima, dy vajzave të reja, të cilat i torturojnë për të zbuluar lidhjet me lëvizjen komuniste. Në fund ata i ekzekutojnë, duke i varur në litar në mes të qytetit.