PELLGU I DRINIT, FOLEJA E SHQIPONJËS
PELLGU I DRINIT, FOLEJA E SHQIPONJËS

PELLGU I DRINIT, FOLEJA E SHQIPONJËS

Dokumentar, Albania, 2022. Director: Donald Grepcka. Kultura e Komanit, një kulturë e zbuluar, rastësisht në fund të shekullit të XIX-të, në veri të Shqipërisë. Historia e një dëshmie të jashtëzakonshme arkeologjike dhe historike. Gjetje që flasin për një Shqipëri shumë të zhvilluar në shekujt VI-VIII-të, artefakte që përbëjnë dëshminë e hershme të kulturës arbërore në vazhdim të traditës ilire. Të intervistuar: Etleva Nallbani, Elvana Metalla